søndag den 18. december 2011

Julen er reddetEndelig lykkedes det at få de bestilte ål til rygning. Det har ellers knebet en del de senere år - men i år skulle det så være.
Efter en nat i saltkarret, efterfølgende skylning og aftørring blev de hængt i rygeovnen. Nu skulle de så tørres en smule ved ovnvarmen inden der for alvor skal varme på. Ovntørring for at forhindre de bliver runkne og i værste fald revner i skindet - tørringen gør skindet mere sejt.
En lille times tid ved en 85-90 grader med træ fra rødel og sluttelig en små par timer med røg fra bøgesmuld.
Så bliver resultatet så nogenlunde dette.
Efter rygningen og afkølingen ligger de, ålene, på lit de parade.
Det lykkedes mao. at gennemføre uden at ødelægge det hele :-)Nå, men nu havde jeg jo gang i røgeriet - så hvad med lige at drøne en 2-kilos lammekølle ind, der var jo plads.
Som sagt så gjort. Dyret, eller i hvert fald en del af det, hængt på plads.
110 grader i knap et par timer og derefter røg til temperaturen i rygeoven var helt aftaget.
Nu er køllen tildels tilberedt, og skal ikke have så lang tid i ovnen - men en tilberedningstid på en 180 grader i 45-60 minutter. Vil tro det så er noget der ligner et "herremåltid", i hvert fald hvis køllen får følgeskab af min egen Dry Irish Stout.
Nå ja, lidt af årstidens grøntsager mv. slipper vi vel ikke for :-)

Jeg har en fornemmelse af at det var et fejltrin at smide dimsen i et fad - tror ikke rigtig at den har en kinamands chance for at "overleve" de kommende dage.
Så må vi nøjes med ålene og lidt af de fire sider laks der skal varmryges en af de kommende dage.
Så julefrokosten er alligevel reddet, og dermed julen.


Mine nye øl, belgisk og fransk, som jeg bryggede midt i november er forlængst blevet færdige og tappet på fustager og flasker. Med lidt held når de blive drikkeklare inden nytår. Hvis ikke - har jeg vist nok noget andet :-)

1 kommentar:

  1. Njam njam!
    Man bli´r int fjed af ingenting :)
    Bon appetit mon ami.

    GOM

    SvarSlet