onsdag den 23. november 2011

Øletiketter

Efter at have ledt i måneder for at finde noget egnet papir til øletiketter, lykkedes det endelig.
Dels skulle papiret kunne holde til at blive en kende fugtigt uden at farverne løb ud, altså et spørgsmål om at finde noget papir der kunne klare det krav, samtidig med at der skulle komme et akceptabelt print ud af det.
Dels, og lige så vigtigt var det at finde noget papir der var egnet til at klæbe på flasker. Mangt og meget er forsøgt med en påklæbning. Nogle bruger mælk til at lime etiketten fast med, hvilket er ok - men risikoen for at farverne løber ud er for stor, da det næsten er givet at det er det der sker.

Andre har valgt løsningen med at lime etiketterne fast med eks. limstifter og andre limtyper. Her er så lige problemet med at få limresterne af flaskerne igen. Og jo, flaskerne er til genbrug med der til hørende rengøring og desinficering - et lidt surt job, men det svarer sig da flaskerne, som er halvliters, ikke er helt billige i indkøb.

Efter at have fundet noget papir, selvklæbende og aftagelige, der kunne klare disse krav, var det nu med at begive sig i kast med at "designe" etiketterne. Lige i øjeblikket har jeg kun fire slags øl på flaske, og det er så disse der er lavet "design" til.
Jeg er selv lidt i tvivl om hvilke af de to typer der virker bedst - men hælder nok til den nederste slags. Måske det er pga. dovenskab da jeg med dem kan nøjes med at skifte farven ud på båndet, og selvfølgelig teksten :-)
Nu er der ikke meget i denne verden der er statisk, ej heller etiketters udseende. Skulle man hen ad vejen få andre ideer til en etiket, er det vist bare med at arbejde med nogle udkast.

Det bliver sikkert inden for de nærmeste dage da der i øjeblikket står 2 fyldte gærspande med indhold ( 40-50 L.) og bobler lystigt.
Så en 8-10 dage mere og disse to øltyper, som jeg venter mig en del af, er klar til at komme på fustage og flasker.
Så er det med at tøjle tålmodigheden i en måned eller tre. Øllet bliver kun bedre af at eftermodne. Men efter en måned skulle man gerne kunne vurdere om det bliver til rigtig godt øl - eller en "ommer"