fredag den 23. september 2011

Månedens billede juli 2011

Umiddelbart er der måske ikke så meget der tyder på at dette motiv er fra et sejlskibsstævne - og dog. Øllet har vel altid, i hvert fald i århundreder, været en del af det at sejle.
Lyrisk er teksten ikke helt på højde med de bedste digtere. Men pyt, de par linier på den rullende øltank er såmænd meget rammende.I starten af juli blev der afholdt Nordisk træskibsstævne på Mariager Fjord. En lang række af de smukke gamle træskibe var repræsenteret i Hobro Havn.
Ikke alle var lige velholdte, men generelt var der en meget fin standart over de gamle skuder. Prisværdigt at der stadig er nogle der værner om de stolte gamle sejlskibstraditioner.Selvom gasterne på skibene var af yngere årgange og ikke har prøvet det hårde liv på de store have - sådan for alvor, kravlede de alligevel ganske hjemmevant rundt i rigningen på skuderne.Morderner tider har så sandelig også indhentet sejlskibene. Gasterne optaget af internet, mobiltelefoni. Og tydeligvis hygger de sig med det :-)Et festligt skue med de mange smukke skibe ved kaj i Hobro.


Ankerklydsset med et anker der, tilsyneladende, ikke bliver "badet" så tit.


Ved stævnet, kan man vel sige, er det store drenge (og piger) der "leger" med store skibe.
Men store drenge kan skam også lege med små skibe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar