torsdag den 8. marts 2012

Så faldt Skoven.

Det gamle dansested, Skovpavillionen, der har betydet rigtig meget for en generation af unge hadsundere, er i voldsom forfald.
Ganske vist er det vel meningen at der med tiden, måske, skal opføres et hospice på grunden.
Bygningerne er det vist efterhånden ingen grund til at skåne, de forfalder stille og roligt.


Over de senere år har bygningerne udviklet sig til en skændsel for byen. Godt at man som forbikørende ikke umiddelbart har udsigt til "elendigheden".
Forhallen bærer stadig præg af fortidens storhed. Formentlig et levn fra Hope Computer og revisionsfirmaet der holdt til her.

Trappen op til den øvre etage har stadig det gamle skilderi af et italiensk tilsnit.Hærværk og ødelæggelser overalt i bygningerne.Stort set intet er blevet skånet for vandalismen.
Tidens tand har gjort sit til at ødelæggelserne har nået det omfang som det er tilfældet.

Der har de senere år været "fri" adgang til skoven. Det er der en flok hærværksmænd der har "nydt godt af". Om det er store drenge eller voksne mænd der har været på færde er ikke til at vide - men hårdhændet, det har de været.

Ikke meget har undgået deres opmæksomhed i bestræbelserne på at få opfyldt deres ødelæggelsestrang.Forfaldet, ikke ødelæggelserne, har været mest fremherskende i den del af bygningen hvor vi i vore unge dage svingede pigerne til tonerne af de lokale musikhelte.

Sidst jeg var med til at benytte dette lokale var, da vi i sin tid havde en lille hyggelig videoklub her.

Nåh ja, her har de også været og lave hærværk.

Det nedfaldne loft viser med al tydelighed at fjorden også har bidraget med sit til Skovpavillionen. Tørret ålegræs er anvendt som isolering.Denne vinter har været hård ved lokalerne. Lofterne hænger mere og mere "løst", med nedstyrtningsfare til følge.


Men nu er det også slut. Det styrter sammen. Her taget i den vestlige ende af dansesalen.


Pindebrænde og murbrokker er snart det sidste der et tilbage af minderne fra de forlængst svundne 60'ere og 70'ere.
Men dem har vi da i det mindste lov at have.

Man må så håbe at der snart bliver taget hånd om denne skændsel. Få det dog revet ned, også inden nogen kommer til skade ved at rende rundt derinde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar